Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاهین یا همان رهام سابق، جدیدترین خودرو گروه خودروسازی سایپا است که پس از حرف و حدیث های فراوان پیرامون آن، قرار است از زمستان امسال وارد خیابان های کشورمان شود؛ حال آنچه پیرامون این خودرو مهم است، ارزش خرید خودرویی با قیمت بیش از 150 میلیون در بازار داخلی ها است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز؛ بازار خودرویی ایران در طول 20 دهه اخیر به طور کامل در قبضه دو خودروساز دولتی ایرانخودرو و سایپا است و در مجموع بنا بر آماری که سال 1395 توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران منتشر شد، 5/ 86 درصد از سهم بازار خودروهای داخلی را سه غول جاده مخصوص، شامل ایران خودرو، سایپا  و پارس‌خودرو به عنوان زیرمجموعه ساپیا در دست گرفته‌اند؛ اگرچه حضور برندهای لوکس اروپایی به ویژه بنز و بی ام و و برندهای با کیفیت ژاپنی مانند تویوتا و میتسوبیشی از دهه های قبل، همواره بخشی از بازار لوکس ایران را به خود اختصاص داده است و طوفان زرد چینی ها از اواخر دهه 80 شمسی در ایران آغاز و امروز بخشی از بازار خودروهای نیمه لوکس و متوسط شهری به ویژه در دو نوع کراوس اور و شاسی بلندهای شهری را به خود اختصاص داده اند، اما همچنان سلطان بلامنازع بازار دولتی ها هستند که همین انحصار سال ها محصولات تکراری و بی کیفیت با تکنولوژی قدیمی را راهی خانه های ایرانی با ترفندهای مختلف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود کاهش اقبال عمومی به خودروهای این دو شرکت در سال های اخیر، برخی از خریداران به سمت خودروهای دست دوم خارجی حرکت کرده اند که هم از نظر تکنولوژی از خودروهای صفر این دو شرکت بروزتر بوده و هم از نظر ایمنی ستاره های معتبری در زمان خود از موسسات بین المللی کسب کرده اند.

همین زنگ خطر، استقبال عمومی که از اخبار ضد و نقیض احتمال آزادسازی واردات خودروهای دست دوم در کشور، توقف تولید، پژو 405 و انواع پراید پس از سه دهه تولید با فشار سازمان استاندارد و نیروی انتظامی و از دست دادن بخش از بازار به ویژه در کراس اورها و سدان های لوکس، سبب شد، این دو خودروساز هم به فکر تنوع در محصولات و روی آوری به محصولات جدید بیفتند.

شروع این حرکت در سایپا با فیس لیفت تیبا، به عنوان اولین سدان تولیدی سایپا با تولید سه خودرو ساینا و کوییک و کوییک آر و دنا به عنوان فیس لیفت اساسی سمند بود که اقدامات در این رابطه به دهه هشتاد برمی گردد، استقبال خوبی که از این فیس لیفت ها در بازار یکنواخت داخلی صورت گرفت و ناامیدی این خودروسازها از شرکای فرانسویشان که با شروع برجام به ایران بازگشته بودند و در میانه راه بار دیگر شرکای ایرانی خود را رها کرده بودند،  سبب شد که این دو شرکت بر روی توانمندی های موجود خود برای ارائه محصولات جدید تکیه کنند و البته در این میان دست یاری به سمت صنعت نظامی ایران هم دراز کردند و بخشی از نیاز خود را از صنایع دفاعی ایران تامین کردند.

ارائه محصولات جدید این بار از سوی خودروساز دوم کشور، سایپا برای اولین بار پیگیری شد و رهام سابق و شاهین امروز از دل پلتفرم ژاپنی-چینی خریداری شده توسط سایپا بیرون آمد.

رهام یا شاهین، مسئله این است

اسم خودرو سایپا شاهین ابتدا رهام بود؛ رهام اسم پسر مدیرعامل پیشین شرکت سایپا است که با تغییرات مدیریتی اما نام رهام به شاهین تغییر پیدا کرد.این در حالی است که نام شاهین پیش از انقلاب در شرکت پارس خودرو که هم اکنون زیر مجموعه سایپا است، برای خودروی آمریکایی رامبلر که ساخت شرکت آمریکن موتور بود و در این شرکت مونتاژ شده بود، استفاده می شد.

بر این اساس این خودرو در کلاس سدان و چهار در با ظرفیت پنج سرنشین 1260 کیلوگرم وزن دارد و ابعاد 4460 ، 1768 و 1501 میلیمتر در طول و عرض و ارتفاع و 2650 میلی متر فاصله دو محور عقب و جلو دارد. اگرچه ساپیا در رونمایی از این خودرو در نمایشگاه خودرو شیراز مدعی بود که از یک مگاپلت فرم بومی برای این خودرو استفاده کرده است، اما پس از مدتی مشخص شد که پلت فرم این خودرو در واقع پلت فرم تقویت شده تویوتا یاریس در سال ۲۰۰۰ است که دانش تولید آن از یک شرکت چینی به آدرس جاده مخصوص، شرکت سایپا منتقل شده است که البته مدیران سایپا معتقدند که می تواند سه ستاره ایمنی اروپا را کسب کند.

خودرویی تازه متولدشده با موتوری میانسال

در بحث موتور ابتدا قرار بود این خودرو از موتور ارتقای یافته ی 1650 سی سی برلیانس برای این خودرو را داشت اما با شروع تحریم ها و ترک بازار کشور توسط خودروسازان چینی از جمله برلیانس، برنامه سایپا نیز برای استفاده از این موتور تحت تاثیر قرار گرفت و در نهایت، استفاده از موتور توربوشارژ تیبا برای مدل گیربکس دستی این خودرو استفاده کند. در مدل اتوماتیک با توجه به نوع گیریکس استفاده شده در این خودرو امکان استفاده از یک موتور 8 سوپاپ با این وزن خودرو وجود ندارد و سایپا قول هایی برای موتوری قوی تر برای مدل اتومات این خودرو داده است و بنا به گفته قائم مقام این شرکت، درحال حاضر سایپا روی موتور 16 سوپاپ و 16 سوپاپ توربو  در حال کار کردن است تا بر روی مدل های جدید و غیرپایه شاهین استفاده کند.

 

از گیربکس های اتومات هیوندای تا گیربکس های چینی

دانش تولید گیربکس های اتومات در کشور وجود نداشت و در روزهای پایانی سال گذشته، پس از گذشت سال ها اولین کارخانه تولید این گیربکس های 6 سرعته توسط ایرانخودرو افتتاح شد، اما سایپایی ها همچنان بر روی شرکای خارجی خود در استفاده از گیربکس های اتومات حساب باز کرده اند. اگرچه در ابتدا گمانه زنی ها پیرامون استفاده از گیربکس های هیوندای در این خودرو بود، اما بنا بر گفته قائم مقام این شرکت قرار است بر روی شرکت های چینی برای تامین این قطعه از خودرو حساب باز شود. به نظر می رسد، شرکت DAE چین، شریک سایپا خواهد بود که قائم مقام این شرکت این خبر را نه تایید و نه رد کرده است.

در بحث گیربکس دستی سایپا از نسل جدید گیربکس های خود استفاده کرده است که مدل بهینه ای نسبت به گیبرکس تیبا و ساینا به شمار می رود.

امکاناتی که هر روز آب می رود

 اگرچه ابتدا سایپا لیست عریض و طویلی از امکانات را برای این خودرو لیست کرد که برای یک خودرو ایرانی، بسیار غیر منتظره بود، اما به مرور و با مشکلات تحریم، هر روز این از این امکانات کاسته شد تا در نهایت لیست امکانات رفاهی این خودرو به لیست زیر رسید:

تنظیم سیستم صوتی از روی فرمان، کامپیوتر سفر و مدیریت سرویس، آینه های تاشوی برقی، استارت دکمه ای و ورود بدون کلید و تهویه اتوماتیک دیجیتال، نمایشگر لمسی، سانروف، بلوتوث، صندلی شش حالته راننده دستی امکانات رفاهی این خودرو خواهد بود که با وجود کم شدن میزان آن همچنان امکانات خوبی برای یک خودرو داخلی به شمار می رود.

 

ایمنی، نقطه عطف شاهین

ترمزهای دیسکی جلو و عقب، ترمز ABS-EBD-BAS؛ سامانه هشدار دهنده تعویض دنده GSI، دو کیسه هوای راننده و سرنشین، استاندارد پایه ECE، هشدار بستن کمربند ایمنی، چراغ روشنایی روز، سنسور نورسنسور پارک و دوربین عقب، مه شکن جلو و عقب و تنظیم ارتفاع چراغ از داخل کابین از جمله امکانات این خودرو به شمار می رود. نکته مهم و اساسی ایمنی این خودرو استفاده از یک پلت فرم با دوام و قابل اعتماد ژاپنی است که می تواند ایمنی خوبی برای این خودرو به همراه داشت باشد. افزایش طول و عرض ای پلت فرم نسبت به یاریس های سال 2000 تویوتاف مشکل حرکت در پیچ های این خودرو ژاپنی را نیز تا حدودی حل کرده است.

آیا شاهین ارزش خرید دارد؟

اگرچه هنوز ساپیا قیمت نهایی این خودرو را اعلام نکرده، اما پیش فروش 80 میلیونی این خودرو خبر از قیمت 140 تا 160 میلیونی آن در هنگام تحویل می دهد. این قیمت اگرچه نسبت به دیگر خودروهای تولیدی سایپا و حتی بسیاری از نمونه های مشابه در ایرانخودرو، قیمت بالایی به شمار می رود، اما در مقابل خودروهای چینی بازار قیمت رقابتی است.

 

شاهین اگرچه در بحث موتور حرفی برای گفتن ندارد و چه بسا استفاده از توربو چینی در موتوری 8 سیلندر برای اولین بار در دنیا و کیفیت پایین بنزین های داخلی برای خودروهای تنقس غیرطبیعی، مشکلاتی برای خریداران ایجاد کند اما در بحث ایمنی و امکانات داخلی خودرو قابل اعتمادی به نظر می رسد که سایپا هم بر روی همین بخش از خودرو حساب باز کرده تا بخشی از بازار خودروهای میان رده سدان ایران را به خود اختصاص دهد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای این خودرو شمار می رود پلت فرم بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۵۸۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رکود در بازار خودرو هر روز عمیق تر از روز قبل می‌شود. روایت نمایشگاه‌داران، از شدت گرفتن رکود در بازار خودرو حکایت دارد.

در همین رابطه، سعید موتمنی، رییس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه‌ها و فروشندگان خودروی تهران از تداوم رکود در بازار خودرو خبر داده و گفته است: اوایل هفته جاری قیمت انواع خودرو در بازار تا دو درصد ریزش را هم تجربه کرد اما این کاهش قیمت تداوم نداشت و در اواسط هفته بار دیگر به قیمت‌های پیشین بازگشت.

وی افزوده؛ افت قیمتی که در اوایل هفته اتفاق افتاده بوده برآمده از کاهش قیمت ارز و ریزش آن از رقم ۶۵ هزار تومان بود.

موتمنی متذکر شده؛ در سال ۱۴۰۳ قیمت بیشتر خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی در بازار نسبت به آخرین روزهای سال ۱۴۰۲، افزایش ۴ تا ۵ درصدی را تجربه کرده‌ است.

وی تصریح کرده؛ عرضه همچنان ضعیف است و آنچه درباره تقویت واردات گفته می‌شود هنوز اثر خود را در بازار نشان نداده است؛ اگر عرضه به اندازه کافی بود، وضعیت قیمت خودرو در بازار متفاوت از امروز بود.

آخرین قیمت‌ها در بازار خودرو

آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم ۸۰۵ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳، یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ در حدود ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ به قیمت ۸۳۵ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با کاهش ۸۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار به قیمت ۹۷۵ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ در حدود ۸۱۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار ۴۴۰ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم ۴۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار به قیمت ۸۱۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

۲۲۳۳۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902234

دیگر خبرها

  • بازار خودرو به کمای عمیق رفت/ آخرین قیمت پژو، سمند، تارا، شاهین و کوئیک + جدول
  • 12 محصول ایران خودرو و سایپا ارزان شد + جدول قیمت
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کف قیمت خودرو در بازار
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+ قیمت
  • فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا آغار شد | اسامی خودروها، قیمت و زمان تحویل
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+جدول
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت محصولات سایپا سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ قیمت ساینا و شاهین در بازار